Gyertyák

A viaszok felhasználásánál törekszem az egyensúly fenntartására; a paraffint övező negatív nézetek mellett fontosnak tartom megemlíteni, hogy a paraffin természetes, fosszilis anyagból (kőolaj) nyert melléktermék. Az emberi felhasználás itt is a túlfogyasztás irányába sodorta a Bolygót, s végkimerülésig bányássza Kincseit. Ugyanakkor szembe kell néznünk a ténnyel, hogy ez a probléma egészen addig lesz jelen életünkben, míg üzemanyag meghajtású autóinkat használjuk. Ezáltal a paraffin alkalmazására, mint újrahasznosításra tekintek.

Természetesen gondolok azokra is, akik csakis az “élő” s nem fosszilis növényi összetevőket részesítik előnyben, így szójaviasz változatban is megtalálhatod kedvenc gyertyádat. A szójaviasz előnyei az organikus eredet mellett a  hosszabb égéstartam, s a csökkentett égéstermék hozam.

Gyertyáim teljes mértékben kézzel készülnek, így két tökéletesen egyforma darab nem születhet. Kérlek ezt vedd figyelembe vásárlásod során.

Minden gyertya esetében válogatott, 100% tisztaságú esszenciális olajokat használok fel.

Tippek a gyertya használathoz – Hogy minél tovább leld örömöd benne 🙂

  • Minden meggyújtás előtt vágd vissza a kanócot (mind a pamut és a fakanóc esetében), az egyenletes égés érdekében- ez fokozza az illatanyagok legoptimálisabb felszabadulását is. Kanócod ne legyen hosszabb 5-10 mm-nél.
  • Ha túl hosszú a kanóc, nagyobb az égési felület így a láng mérete is, ami kormozhatja az üveget, illetve a viasz gyorsabb égéséhez vezet – gyertyád hamarabb elfogy.
  • A fakanóc meggyújtása kicsit hosszadalmasabb, mint a pamut kanóc esetében. Fa lapocskákról van szó, így ahhoz, hogy belobbanjanak, jó néhány másodpercig (minimum fél percig) láng alatt kell tartanod őket. Ez egy standard gyufaszál esetében nem lesz elegendő idő, így ne lepődj meg, ha a hagyományos gyufaszálakból néhányat használatba kell vetned a sikeres meggyújtáshoz. Kitartásodért cserébe, gyertyád égetése közben hallhatod a fa ropogó hangját, amolyan “kandalló feeling”-et kölcsönözve az élménynek. 🙂
  • Gyertyád legalább addig hagyd égni, míg a viasz a tégely oldaláig teljesen elolvad. Ellenkező esetben “viaszfal” rakódik az üveg oldalához, ami már nem fog tudni további meggyújtások alkalmával elolvadni.
  • Arra biztatlak, hogy a gyertya üvegtégelyét – miután elfogyott – ahelyett, hogy kidobnád, vízfürdőben hevítve tisztítsd meg a visszamaradt viasztól, s vesd be otthoni használatra (újrahasznosítás) 🙂
  • Kérlek a termékkísérő kártyán szereplő biztonsági piktogramokat gondosan tanulmányozd át, sose hagyd gyertyádat őrizetlenül, s kiváltképp figyelj az égetés során azoknál a gertyáknál, melyek díszítő szárazanyagokat tartalmaznak!

Vendland by Anna